maanantai 10. syyskuuta 2018

Sunnuntailounas avotulellaVietimme mieheni, vanhempieni sekä siskoni perheen kanssa eilen sunnuntaita Salon Vuohensaari Campingissa grillailun ja minigolfin merkeissä. Vuohensaari on itselleni aiemmin tuttu lähinnä siellä 2000-luvun alkupuolella järjestetystä Vuohisrockista, jossa muistan muutamana vuonna käyneeni. Tuolloin siellä esiintyivät esimerkiksi muuan Cheek, Negative, Elastinen, Stella ja The Rasmus.

Tällä kertaa saari oli melko rauhallinen - muita ihmisiä taisi näkyä vähän reilu kymmenkunta. Grillipaikka hehkui vielä edellisten ruokailijoiden tulista lämpimänä, mutta koko oman grillailumme ja ruokailumme ajan saimme olla ihan oman porukkamme kesken. Liekö sadetta ja ukkosia enteillyt sää ollut syynä ihmiskatoon, vai onko Vuohensaaressa aina syyskaudella näin rauhallista?
Vuohensaaresta löytyy päiväsaikaan (ennen klo 21:00) kaikkien käytössä oleva katettu grillikatos, jonka yhteydessä on n. 6-8 hengen pöytäryhmä. Lisäksi taivasalta löytyy vielä kaksi pöytää lisää, eli seisaaltaan ei tarvitse syödä. Myös tulisijan ympärillä on joitain istumapaikkoja.

Puut katokselle täytyy tähän vuodenaikaan tuoda itse - lukuunottamatta viikonloppuja, jolloin puuvajan ovet ovat avoinna kahvilan aukioloaikojen mukaisesti. Mekin saimme näin ollen eilen säästää omat puumme seuraavaan kertaan. Menumme sisälsi perinteisten makkaran ja kasvisnakkien lisäksi pastasalaatin. Jälkiruoka oli kuitenkin se odotetuin osuus (tietysti!), sillä hankin viime viikolla viimein Muurikan Leisku-pannun, joka on omiaan otettavaksi retkille mukaan. Asianmukaisten pesujen ja rasvapolttojen jälkeen kaivettiin kylmälaukusta kotona valmiiksi maitopurkkiin tehty lettutaikina ja pyöräytettiin tarjolle pino muurinpohjalettuja hillon sekä kerman kera.

Jo näin yhden käyttökerran kokemuksella voin suositella tätä pannua kaikille paremmasta retkiruuasta kiinnostuneille! Helppokäyttöinen ja monipuoliset mahdollisuudet kokkailuun antava pannu on oikein pidettynä elinikäinen retkikaveri, joka vain paranee vanhetessaan. Eikä kyllä ole hinnallakaan pilattu! Itse sain "pakkomielteen" tämän hankkimiseen Jesse Braunin taannoisen Nuuksio-videon katsottuani - ja mikäli oikein ymmärsin, on miehen kanavalle tulossa piakkoin retkiruokavinkki, jonka valmistuksessa pannua käytetään!
Grillailun lisäksi saatiin iltapäivään vähän aktiviteettiakin - Vuohensaaren leirintäalueen yhteydessä on 18 reiän minigolfrata, jonka pelasimme koko porukalla kertaalleen läpi. Itselläni viime kerrasta minigolfin parissa on ehtinyt vierähtää jo useampi vuosi, ja alku vaatikin hieman mieleenpalauttelua. Muutama reikä meni ihan nappiin, ja pieni kipinä lajiin kyllä syttyi! Täytynee yrittää mahduttaa syksyyn vielä toinen pelikerta.

Eilisen harmaa sää ei haitannut kyllä oikeastaan yhtään. Itse ainakin kaipaan jo viileämpiä päiviä ja hyvässä seurassa ei kelillä ole niin väliä. Viikon päästä keskiviikkona suuntaan muutamaksi päiväksi työreissulle Skotlantiin - saa nähdä sataako siellä koko viikon, kun sitä nyt olen tässä niin kovin odotellut. Toivotaan, että reissuun mahtuisi kuitenkin poutakelejäkin!

Mikä on sun retkiruokasuosikki?

3 kommenttia:

 1. Oma pieni muurikkapannu olisi kyllä mukava hankinta meillekin! Juuri tuollaisille kevyille nuotiokokkailupiipahduksille se sopisi mainiosti, vaikka pidemmillä reissuilla ei jaksaisikaan kantaa mukana. :) Mun on kyllä tosi vaikea nimetä yhtä suosikkiretkiruokaa! :D Olin aiemmin nuotiomakkaran ystävä, mutta enää se ei jotenkaan maistu. Soija- ja seitannakkeja tulee välillä grillailtua. Ehkä parasta nuotioruokaa ovat herkkusienet, kunhan niitä vain jaksaa ryhtyä kokkailemaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo taitettava Leisku-pannu itseasiassa painaa säilytyspussinsa kanssa vain n. 1,1kg, joten ei aivan mahdoton mukaan otettava! Vaikka toki se yksikin ylimääräinen kilo kyllä alkaa jossain kohtaa tuntua.

   Mulla myös makkara vähän tökkii. Sitä syö sen kerran reissussa joo, mutta mieluummin niin, että sen kylkeen on laittaa jotain muutakin kuin vain sinappia. Ja mielellään toki vielä jotain maustettua Kabanossia. Ei sillä, että tässä mitenkään vaativia alettaisiin olemaan... :D

   Poista
 2. Näyttääpä hyvältä tuo lettupannu! Oijoi, tekeekin mieli lettuja...

  VastaaPoista