maanantai 25. kesäkuuta 2018

Ruostejärven vehreissä maisemissaKaksi viikkoa sitten tehtiin päiväretki Tammelaan ja Ruostejärven virkistysalueen vehreisiin maisemiin. Ruostejärvi on kaunis alue Liesjärven kansallispuiton kupeessa ja nämä kaksi kohdetta onkin vaivatonta yhdistää päivän tai useammankin retkeksi. Lisäksi iso suositus myös lähellä sijaitsevalle Saaren kansanpuistolle! Me ajoimme tällä kertaa vain autolla alueen sivuitse, mutta maisemat olivat aivan u-pe-at!

Vuonna 1992 perustetun alueen yhteydessä olevat Hämeen luontokeskus ja Eerikkilän urheiluopisto tarjoavat lisäksi kaikenlaista aktiviteettia, joten patikointiin voi yhdistää myös toiminnallisempaa tekemistä helposti! 

Meidän retkikohteeksemme valikoitui melko kevyt parin kilometrin Meidän metsä-niminen lenkki, jonka aloituspiste on luontokeskuksella. Nätti päivä ja kauniit maisemat olisivat houkutelleet pidempäänkin patikkaan, mutta illaksi luvattu sade sekä jäljellä olevat kohteet verottivat osansa aikataulusta.
Suurin syy tämän reitin valintaan löytyi sen varrella olevasta vetolossi, joka ylittää kapeahkon salmen saareen, josta löytyi todella hieno laavu grillausmahdollisuudella. Meidän retkemme aikana metsäpalovaroitukset olivat vielä voimassa, joten eväänä oli normaalien grilliherkkujen sijaan pieni kylmälaukullinen leipää ja smoothieta.

Mies kävi laavulla kahlailemassa hieman vedessäkin, ja vietimmekin paikalla hyvän tovin nauttien päivästä. Vaikka rakastan useamman tunnin 'vaelluksia', suosittelen lämpimästi tekemään toisinaan lyhyempiäkin retkiä uusiin maisemiin ja rauhoittumaan luonnon äärelle ajan kanssa.

Minua Instagramissa seuraavat bongasivatkin ehkä instastooreistani videon vetolossilta. Lossi kulki uskomattoman kevyesti ja sen toimintamekaniikka oli vasta-alkajallekin selkeä. Kymmenen pistettä ja papukaijamerkki vetolossin keksijälle! Kesän aikana olisi tarkoitus käydä Teijon kansallispuistossa, josta myös samankaltainen vetolossi löytyy. 

Melko lähellä Ruostejärveä sijaitsee myös Torronsuon kansallispuisto, joka oli päivän toinen retkikohteemme. Siitä kuitenkin lisää omassa postauksessaan!
4 kommenttia:

 1. Vaikuttaa oikein houkuttelevalta kohteelta! Ihanan kesänvehreitä kuvia. <3 Noi köysilossit on niin kivoja ja jänniä. Päädyin menemään moisella ekaa kertaa viime syksynä juurikin Teijossa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa tutustua, jos vaan tuolla päin liikkuu - tai juurikin suunnitella lähialueita kattavammin kiertävä lenkki! :)

   Poista
 2. Kauniita maisemia! Ja ihanan värinen sudenkorento tuossa yhdessä kuvassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihastuin Ruostejärven virkistysalueeseen kyllä ikihyviksi, täytynee ensi kesänä viimeistään palata sinne!

   Noita sinisiä/turkooseja sudenkorentoja lenteli alueella paljon. Pikainen googletus paljasti tuolloin, että kyseessä olisi okatytönkorentokoiras.

   Poista