tiistai 19. kesäkuuta 2018

ParvekekuulumisiaMuistatteko, miltä meidän parveke näytti viime kesänä? Aika surkealta, kiitos remontin. Tänä vuonna alkukesän kiusana ovat olleet ampiaiset, mutta niistä onneksi lopulta päästiin! Yksittäiset pörrääjät, etenkään mehiläiset tai kimalaiset, eivät haittaa, mutta pesiä nuo pistiäiset saavat kyllä jonnekin muualle. 

Kirjoittelin parvekkeesta viimeksi kuukausi sitten tässä postauksessa - siitä ollaan edetty isoin harppauksin eteenpäin! Valikoima on kasvanut minitomaatilla, joka yksinkertaisesti vain tarttui käteen Plantagen-reissulla, hyvällä tarjouksella kaupatulla nappisaniasella sekä miehen ruukkuruusulla. Suurimman yllätyksen on tarjonnut raparperi, joka äidin kanssa nostettiin vanhempieni alakerrasta suoraan maasta parvekkeelle istutettavaksi kokeiluksi. Auton takapenkillä muovipussiin pakattuna Turkuun matkusti kaksi pientä vartta lehtineen ja juurineen - nyt ne jo rehottavat täysin voimissaan parvekkeella! Raparperipiirakkaa tiedossa lähiaikoina siis.

Viime kesältä onnistuneesti talvehtinut verenpisara on vielä pienen pienellä nupulla, eikä lähelläkään varsin upeaa loistoaan. Pikkuhiljaa! Lisäksi siemenestä istutetut tsinniat ja tarhaleukoijat ovat olleet hieman pettymys - itämisprosentti on todella alhainen, eivätkä itäneetkään yksilöt ole juurikaan kasvaneet. Edellisessä postauksessa kerroinkin yhden kasvatuslaatikon olevan tyhjillään, joten viime kuun lopussa heitin siihen kaikki loput noiden kukkien siemenet, josko saisin edes vaikka yhdet yksilöt kasvatettua kukkaan saakka. Aika heikolta näyttää edelleen...

Satoa on saatu nauttia jo tomaatista, onnistuneesti talvehtineesta ruohosipulista sekä lehtisalaatista. Uskoisin perunoiden myös tuottavan jälleen ihan hyvän sadon. Paprikakin näyttäisi ainakin jonkinlaisen sadon saavan aikaan, jos vaan kelit pysyvät lämpiminä. Toivotaan, toivotaan. Varovaisen toikeikkain mielin ostetut ruusukaalin ja fenkolin siemenet näyttäisivät myös menestyvän! Kasvu on ollut tasaisen vahvaa ja uskallankin jo ajatella, että ainakin jonkinlaisia tuotoksia päästään maistelemaankin.

Kuten kuvista näkyy, kasvien lisäksi myös kissa viihtyy parvekkeella nyt, kun amppareista on päästy. Jouduimme lopulta yhden pesän myrkyttämään, jonka johdosta Helmillä oli lyhyt porttikielto parvekkeelle, mutta nyt tosiaan tykkää siellä loikoilla, kunhan on seuraa.

Joko siellä on nautittu kesäparvekkeiden sadosta?


2 kommenttia:

 1. No mutta sielläpä on kaunista! Ihanasti kasveja ja tosi kivat räsymattotekstiilit. Raparperi näyttää oikein hyvinvoivalta. :) Mekin olemme saaneet jo parvekkeelta vähän satoa. Ekat mansikat on kerätty, ja yrtit ja raparperi ovat olleet aktiivisessa käytössä.

  Ampiaispesä parvekkeella kuulostaa kyllä suorastaan painajaismaiselta. Jos meille kävisi jonain keväänä niin huono flaksi, en tiedä, mitä tekisin. Hälyttäisin varmaan kaikki ampiaisiapelkäämättömät tuttuni hätiin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noiden pesien suhteen meillä kävi tuuri, kun huomattiin ne ajoissa. Ensimmäinen oli aivan alkutekijöissään, ja toisessa näkyi vasta toukkia. En olisi minäkään mennyt parveketta lähellekään, jos siellä olisi lennellyt muitakin kuin kuningatar :D

   Ja kiitos, olen kyllä itsekin todella tyytyväinen parvekkeen "kesäasuun", vaikken sitä kovin järjestelmällisesti suunnitellutkaan!

   Poista