torstai 1. helmikuuta 2018

Laskiaispullan uusi muotoTaisin nähdä tuuttimallisia laskiaispullia ensimmäisen kerran vuosi sitten. Ajatus jäi päähäni kummittelemaan, kunnes nyt lopulta muistin sen leipoessani toteuttaa. Pullataikinan reseptiä en ala tähän sen enempää kirjoittamaan - jokaisella tuntuu olevan se oma, joka on kaikkein paras. Minulle se parhaaksi todettu on ihanan Olgan resepti, joka löytyy hänen pullakirjastaan. Sekään ei toki voita äitini leipomia pullia, mutta samanmoisia en ole vielä ikinä onnistunut itse tekemään!

Hauskan muotonsa nämä uudenlaiset laskiaispullat saavat tuutiksi muotoillusta foliosta, jonka ympärille ohut pullapötkö kieputetaan. Kannattaa katsoa, ettei pohjaan tai reunoihin jää reikiä, niin täyte pysyy sisällä! Tuuttipullia paistetaan kutakuinkin sama aika kuin ihan tavanomaisiakin. Sisällä olevan folion poistin melko nopeasti uunista ottamisen jälkeen. Muutamaan jätin testimielessä foliotuutin pidemmäksi aikaa, mutta tätä en suosittele. Folion saa kyllä pois, mutta se on huomattavasti hankalampaa jäähtyneen taikinan tarrattua siihen foliotuutin voitelusta huolimatta.

Minun laskiaispullissani ainoa oikea täyte kermavaahdon lisäksi on hillo. Sen levitin veistä apuna käyttäen tuutin sisäreunoille ja pursotin kerman perään. Ihan tavallisesta pakastuspussista saa tähän tarkoitukseen oivan pursotinpussin: lusikoi kermaa pussin toiseen suljettuun kulmaan ja leikkaa kulmasta pieni pala pois. Kannattaa ensin pursottaa pieni määrä ja lusikalla tai veitsellä hieman "painaa" kermaa, jotta sitä menee ihan pohjalle saakka, ennen kuin pursottaa pullan täyteen.

Hauskan ulkomuotonsa lisäksi nämä ovat todella helppoja syödä! Aiotko kokeilla?
4 kommenttia:

 1. Onpa söpöt ja hyvän näköiset! <3 Minä uskon perinteiseen laskiaispullaan, hillolla ja kermavaahdolla, mutta joskus olisi kyllä kiva kokeilla jotain erikoisuuttakin. Ainakin, jos pullia tulisi tehtyä useampaan kertaan sesongin aikaan, eikä vain sitä yhtä kertaa vuodessa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos näitä tuutteja ei tule laskiaisen aikaan kokeiltua, niin sopiihan nää muihinkin vuodenaikoihin! Joulun aikaan sisälle luumurahkaa, pääsiäisenä mangorahkaa ja kesällä mansikkarahkaa! :)

   Tai joku nutella ja kermavaahto tai ihan suklaarahka/-kreemi toimii varmasti ympäri vuoden!

   Poista
 2. Suorastaan nerokasta! Minä tykkään siitä, että hilloa (ehdottomasti!) ja kermavaahtoa on tasaisesti koko pullassa. Tämä mahdollistaisi sen hyvin. Ehkäpä kokeilen, jos sopivasti sattuu vieraita. Mies kun ei syö pullia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä myös olen sitä mieltä, että ehdottomasti kumpaakin täytettä joka puraisuun, ja reilusti! Kaupan pullat ovat kauhistus, kun on kotitekoisiin ja runsastäytteisiin pienestä asti tottunut. :)

   Poista