perjantai 23. helmikuuta 2018

Pieni pala talven ihmemaata NaantalissaNaantali - tuo upea, idyllinen merenrantakaupunki Muumimaailmoineen ja ihanine ravintoloineen on monien mielissä täydellinen kesäkaupunki. Sitä en kiellä, mutta oletko vieraillut Naantalissa talvella? Nyt on todellakin se hetki, kun näin kannattaa tehdä.

Olemme koko viikon saaneet nauttia ihanan aurinkoisista keleistä, jotka suorastaan huutavat ulkoilemaan ja reippailemaan luonnon helmaan. Miehelle sattui vapaapäivä tämän viikon keskiviikolle, ja päätimme viettää osan siitä Naantalissa.

Kelin salliessa Naantalissa on mahdollista reippailla jäätietä - siis meren jäälle aurattua reittiä. Me olimme liikkeellä jalkaisin, mutta pohja oli ainakin tuolloin erinomaisessa kunnossa luistelua silmälläpitäen ja muutama hiihtäjäkin tuli vastaan. Käsittääkseni Naantalin kaupungintalon palvelupisteessä on vuokrattavissa retkiluistimia sekä naskaleita - kannattanee soittaa etukäteen, jos mielii nimenomaan retkiluistelemaan, että saa haluamansa varusteet haluamanaan ajankohtana!

Keskiviikkona keli helli ulkoilijoita - yhdestätoista pakkasasteesta huolimatta jäällä tuli nopeasti hyvin varustautuneena lämmin auringon porottaessa siniseltä taivaalta. Joissain kohdin jää ritisi ja paukkui askelten alla uhkaavan kuuloisesti, mutta samoihin aikoihin reittiä aurannut pikkutraktori loi turvallisuudentunnetta - kun jää kerran kantoi sen, niin eiköhän meidätkin. Jäälle auratuista reiteistä huolimatta siellä liikkuminen tapahtuu aina omalla vastuulla, joten oma ja muun seurueen turvallisuus tulee pitää mielessä!

Ihmisiä oli jonkin verran liikkeellä, mutta jopa yllättävän vähän! Liekö hiihtoloma vienyt pohjoisempiin kohteisiin vai olimmeko vain niin aikaisin paikalla, tiedä häntä.


Me lähdimme jäälle Vanhankaupungin rannasta. Samoin kuin tammikuussa 2016 päädyimme kiertämään vain lyhyehkön lenkin Kailon ympäri Nunnalahteen. Kailossa oleva Muumimaailma on myös herännyt Etelä-Suomen talvilomaviikoksi talviuniltaan Taikatalveen, joka on avoinna vielä tämän viikonlopun! Jäälle kantautui satunnaisesti musiikkia ja kuulutuksia, mutta ihan hirveää yleisöryntäystä ei ainakaan tuolloin tuntunut sielläkään olevan.

Jäällä reippailun jälkeen jäimme Nunnalahden rantaan pienelle evästauolle. Jos muuten lukijoista löytyy samanlaisia pullahiiriä kuin me, niin pro tip! Retkieväänä kanelikorput ovat mainioita pullankorvikkeita, ja todella helppo pakata mukaan. Kahviin tai muuhun haluamaansa lämpimään juomaan kastettuna menee aivan täydestä! Pullakahvit eivät maistu ikinä missään muualla niin hyvälle kuin retkieväänä.

Oletteko te käyneet Naantalin jäätiellä tai muilla luonnonjäillä?

2 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä, en tiennytkään tuommosesta jäätiestä Naantalissa. Saa nähdä ehtiikö tänä talvena käydä tutustamassa. Ihanan aurinkoiset kuvat! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Mekin käytiin edellistalvena Naantalissa tarkoituksena käydä vaan syömässä jossain, mutta löydettiinkin vanhan kaupungin rannasta lähtevä jäätie ihan yllärinä!

   Upea kokemus, etenkin silloin ensimmäisellä kerralla. :)

   Poista