lauantai 11. maaliskuuta 2017

Termarikahvit Rauvolanlahden RuskeakalliollaTänään Turussa saatiin herätä ihanaan auringonpaisteeseen. Eilisilta meni ystävän kanssa Venuksessa A. Aallon Rytmiorkesterin keikalla, mutta pieni illasta jäänyt kohmelo hälveni kyllä kevätauringon myötä nopeasti. Päätettiin miehen kanssa keittää kahvit termariin ja lähteä Katariinanlaaksoon ulkoilemaan.

Kävelimme Katariinanlaakson luontopolkua pitkin Rauvolanlahden Ruskeakalliolle, jonka laelle leiriydyimme hetkeksi. Porukkaa oli liikenteessä paljon, ja hurjapäisimmät retkeilivät jäitäkin pitkin. Näin talvisaikaan Ruskeakalliolta pääsee helposti myös tutustumaan sen lähelle haaksirikkoituneeseen Susanna-proomuun. Melko heikkoon kuntoonhan tuo on tuossa nököttäessään päässyt - saapa nähdä, siirretäänkö sitä tuosta ennen kuin proomu lahoaa paikoilleen. 

Tuo Ruskeakallio ympäristöineen on yksi minun lempipaikkojani. Vuodenajasta riippumatta miljöö on kaunis, eikä tuonne ole keskustastakaan pitkä matka. Mikäli Katariinanlaaksoon mielii eväsretkelle, on tuo kallio siihen ihanteellinen paikka, koska se on hieman syrjässä luontopolulta, eikä sen laelle kiipeäminen ole kovinkaa haastava suoritus!

2 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! En ole koskaan käynyt katsomassa tuota Proomua lähempää, vaikka muistan kyllä kuulleeni jossain vaiheessa, että se on siellä. :D Itse retkeilin eilen Friskalanlahden puolella. Sielläkin oli aika nättiä ja hurjan keväistä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   En tiedä, miten jäiden lähdettyä on, pääseekö ilman venettä kovinkaan lähelle. Toistaiseksi pääsi kuitenkin vielä Ruskeakallion alakautta ympäri kiertämällä ihan viereen. Ja olipa siellä joku perhe kiivennyt proomun kannellekin evästaukoa pitämään :)

   Itse ei olekaan tullut viime syksyn jälkeen Friskalanlahdella käytyä, täytyykin tehdä sinne retki joku päivä!

   Poista