keskiviikko 22. maaliskuuta 2017

Härkiskaalilaatikkoa

Tässä blogissa ei ihan kamalasti ruokajuttuja ole näkynyt, mutta nyt löytyi niin mainio resepti, että on pakko jakaa sitä eteenpäin! Selasin viikonloppuna Olga Temosen Olgan kotona-blogia, josta tulikin eteen todella hyvältä kuulostava kasviskaalilaatikko-resepti. Ilmoitin miehelle, että tätä on sitten luvassa pian. 

Itsehän olen ensitutustumisesta lähtien hehkuttanut Verso Foodin Härkistä suurinpiirtein jokaiselle, joka vain on suostunut kuuntelemaan. Nyhtökaura ei meillä tehnyt kumpaakaan kovinkaan positiivista ensivaikutelmaa, mutta tämä on tullut keittiöön pysyäkseen. Härkis yhdistettynä superterveelliseen kaaliin - eihän siinä voi mennä pieleen!
Noudatin alkuperäistä ohjetta lähes orjallisesti. Meillä ei ole tarvetta ruuan vegaaniuteen, joten kaurakerma korvautui ihan normaalilla ruokakermalla ja kuivattu persilja sekä meirami tuoreella persiljalla, kun sitä nyt sattui olemaan kotona. Lisäksi heitin ekstrana mukaan pari porkkanaa raastettuna. 

Laatikon kylkeen tekaisin vihersalaatin, eikä tietysti sovi unohtaa puolukkahilloa. Ikinä aikaisemmin en ole tehnyt kaalilaatikkoa, vaikka kaali kyllä muuten on keittiössä ollut useinkin käytössä, mutta tämä ensimmäinen kerta ei varmasti jää viimeiseksi!

Ihan kaikkea kaalia en saanut laatikkoon upotettua, kun lähikaupan pieninkin yksilö oli miltei kolmikiloinen. Näin äkkiseltään mieleen tulee lähinnä käyttää loppu wokkiin, mutta löytyisikö lukijoilta jotain hyviä kaalireseptejä? Olemme käytännössä sekasyöjiä, mutta etusijalla kasvisruuat - tai helposti sellaisiksi muokattavat liharuuat. 2 kommenttia:

  1. Kuulostaa tosi hyvältä! Pitää kokeilla. :)

    Mainio uusi banneri myös.

    VastaaPoista
  2. Kannattaa! Tämä vaan parani levättyään yön jääkaapissa. :)

    Ja kiitos, olen tähän blogin nykyiseen ilmeeseen itsekin oikein tyytyväinen. Edellisen bannerin piti olla vain muutaman päivän hätäratkaisu, mutta jäikin lopulta turhankin pitkäksi aikaa esille. No, onneksi se on nyt haudattu arkistoihin! :D

    VastaaPoista