tiistai 24. tammikuuta 2017

Sipulipiirakka - vähän parempi iltapala!



POHJA
200g margariinia
2dl vehnäjauhoja
100g juustoraastetta

TÄYTE
keltasipuli, punasipuli, pätkä purjoa
2dl juustoraastetta
2dl kuohukermaa
1 kananmuna
ripaus mustapippuria
Tämä resepti ei ole omani, vaan googlailun tuloksena päädyin valmistamaan piiraan Olga Temosen sipulipiirakan reseptillä. Kirjasin ylös itse käyttämäni ainekset, joilla tuli aivan todella hyvä piiras! Jos vaan sipuli maistuu, niin tästä ei voi olla tykkäämättä. Pohjassa täysjyväjauhot olisivat varmasti toimineet vehnäjauhoja paremmin, mutta nyt mentiin niillä, mitä kaapista löytyi.

Pelkän mozzarellaraasteen sijaan laitoin joukkoon puolet cheddarraastetta ja alkuperäisestä ohjeesta poiketen maustoin hieman mustapippurilla. Mitään kovin kevyttähän tämä ei kyllä ole, joten ei ehkä ihan jokapäiväiseen ruokavalioon, mutta menee hyvänä vaihteluna raikkaan salaatin kera silloin tällöin!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti