tiistai 31. tammikuuta 2017

Harmaa retkeilypäivä

Melkein viikko sitten läksin kaveripariskunnan matkassa luontoretkeilemään. Ensimmäinen kohteemme oli minulle jo hyvinkin tuttu Savojärven kierros Kurjenrahkan kansallispuistossa. Keli tosiaan oli melkoisen harmaa, joten maisemat eivät tällä kertaa olleet aivan parhaimmillaan.Suomaisema ja aina kuitenkin kaunis Savojärven alue ovat joka tapauksessa mainio retkikohde säästä riippumatta. Keliolosuhteet noin muuten olivat oikein hyvät, liukasta ei ollut juuri missään kohdin, ja pitkoksetkin olivat hyvässä kunnossa. Talven aikana tuskin tulee enää Savojärvelle lähdettyä, mutta eiköhän keväämmällä täydy taas pistäytyä nuuhkimassa heräävää suota!

Parin tunnin kävelyn ja grillaushetken jälkeen matkasimme Liedon Nautelankoskelle, joka ei sekään tähän aikaan vuodesta ihan pääse oikeuksiinsa. Miljöö miellyttää kyllä ainakin minua joka tapauksessa, kosken kuohuilla tai ilman!Viimeisimpänä matkasimme vielä Maskuun Härmälän rotkolle. Varsin vaikuttava ilmestys! Retkueemme hurjapäisin kiipesi katselemaan rotkoa ja maisemia ylhäältäpäinkin, mutta itse tyydyin liukkaasta kelistä ja ei-niin-hyvin-kalliokiipeilyyn-soveltuvista kengistä johtuen pysyttelemään maan pinnalla. Pitää kyllä käydä kesäisemmillä keleillä uudelleen paikan päällä!

Blogi on muutaman viikon elänyt vähän hiljaiseloa. Kuvaan kaiken tänne puhelimellani paremman kaluston puutteessa, eikä yli kolme vuotta palvellut samsungini enää ole ihan vedossa. Tähän on kuitenkin toivottavasti pian tulossa muutos, joten eiköhän se motivaatiokin sieltä taas löydy!2 kommenttia:

  1. En ole ikinä vielä käynyt Härmälän rotkolla, vaikka selkeästi kyseessä onkin ihan näkemisen arvoinen kohde. Aina sitä oppii uutta, vaikka niin luulee jo tietävänsä kaikki lähiseudun jännittävimmät seikkailukohteet. :D Mukavan tunnelmallisia kuvia, sellaisia hiljaisia ja rauhallisia. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, mäkään en itseasiassa ollut koko rotkosta tietoinen ennen tätä! Helposti kuitenkin löydettiin navigaattorilla perille, ja kovin vaikuttavahan se oli nähdä! Suosittelen kuitenkin käymään vasta keväämmällä, kun paikkaan pääsee tutustumaan turvallisemmin kokonaisvaltaisesti! :)

      Poista