maanantai 19. syyskuuta 2016

Ruissalon auringonkukkapeltoViikon sairastelun jälkeen uskalsin vihdoin tänään vetää lenkkikalsarit ja lenkkarit jalkaan ja hypätä pyörän selkään. Pelkäsin kaikkien auringonkukkien jo kuihtuneen, mutta siellä niitä vielä riitti!

Turun kaupungin Kiinteistölaitos kylvää auringonkukkia joka vuosi ainakin Rantapromenadin varrelle, josta itse olen niitä käynyt poimimassa. Käsittääkseni näitä peltokaistaleita on muuallakin kyllä. Tarkoitus ei tietenkään ole, että kukkia kerätään mitään isoja määriä kerralla, saati myydään eteenpäin, vaan ideana olisi että mahdollisimma moni pääsisi kukista nauttimaan.Jos kelit vaan ovat suotuisat, oli kukkia vielä nupullaan tulossa paljon! Kehottaisin kuitenkin kaikkia halukkaita toimimaan melko nopeasti, mikäli kukkia mielivät kotiin kerätä. Piristäväthän nuo ihan älyttömästi etenkin näitä hieman harmaampia päiviä!

Suosittelen muuten ottamaan jonkin teräaseen mukaan keräysreissulle, sillä etenkin osassa kukista varret ovat todella hankalia katkoa! Itse otin mukaan ihan vain pienen veitsen keittiöstä, mutta jonkin sortin linkkari olisi varmaan laukussakin hieman turvallisempi, heh.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti