perjantai 9. syyskuuta 2016

Aurinkoinen syyspäivä KatariinanlaaksossaKylmemmän ajanjakson jälkeen nyt on taas riittänyt lämpimiä ja aurinkoisia syyspäiviä, jotka ovat suorastaan huutaneet luontoon ja liikkeelle. Alkuviikosta päätimmekin miehen kanssa lähteä tutustumaan Uittamon ja Katariinanlaakson maisemiin. Alkuun keli meinasi näyttää hieman synkähkölle, mutta nopeasti se pilvisyys kuitenkin vaihtui auringonpaisteeseen.

Yleensä näillä luontopolkuretkillä on saanut kulkea aika rauhassa, mutta täällä päin tuntui ulkoilijoita ja koiranulkoiluttajia riittävän. On tottakai aivan mahtavaa, että näin lähellä asutusta on mahdollisuus kävellä pätkä pitkospuita ja nauttia metsästä ja luonnon rauhasta!
Parkkeerasimme auton Uittamon paviljongin parkkipaikalle ja kuljimme siitä rantaa pitkin Katariinanlaaksoa kohti. Mitään varsinaista suoraa reittiä siinä ei (kai?) ole, vaan mekin kävelimme suurimman osan matkaa ihan vain rantakallioita ja metsää pitkin. Maasto on kuitenkin ihan helppokulkuista, kunhan keli on suotuisa - sateisilla ilmoilla rantakalliot ovat tietysti niljakkaan liukkaat ja kylmemmillä jäiset. 

Matkamme varrelle osui kaikenmaailman hämähäkkien, heinäsirkkojen ja hepokattien lisäksi myös kuolleelta vaikuttanutta puunrunkoa hakannut käpytikka ja jonkinlainen lintujen ruokintakivi, jossa talitintit suhahtelivat ohi aivan korvanjuuresta herkkujen toivossa. Eikä muuten olla vielä missään tänä vuonna nähty yhtä paljon kärpässieniä!
Itse luontopolulla miljöö oli todella kaunis ja reitti hyvässä kunnossa. Näillä suosituilla kohteilla vierailu on aina miellyttävää juuri hyvän kunnon vuoksi. Kun useamman kilometrin kävelee pitkospuilla, jotka näyttävät hajoavan ihan juuri, eikä reitistäkään ole aina merkintöjen uupuessa aivan varma, on tällainen selkeä ja hoidettu miljöö ihan luksusta.

Nyt kun nämä Turun reitit alkavat olla jo hyvällä mallin käyty ja koluttu, alkaa nälkä kasvaa syödessä. Mitä kohteita suosittelisitte lähialueilta päiväretken arvoisiksi? Myös "yön yli-kohteista" kuulisin mielelläni suosituksia, vaikkei varustetaso vielä sallikaan luonnossa yöpymistä. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti