torstai 15. syyskuuta 2016

Kiikalan Kultalähteellä

Näin parin päivän kuumeilun jälkeen, edelleen sairasvuoteelta käsin, on ihan kiva muistella aurinkoista maanantaita, jolloin ulkoilu ei tuntunut raskaamman sarjan urheilusuoritteelta. Kävimme tuolloin äitini kanssa tutustumassa Kiikalan Kultalähteeseen.
Kultalähde sijaitsee Hyyppärän harjualueella, ja sinne on tuolta kyltiltä Kiikalasta melko jyrkkä lasku metsäpolkua pitkin. Tuulet ovat kaataneet metsän puita, yhden (ylitettävissä olevan) juuri polunkin kohdalle. Jyrkästi laskeutuva/nouseva polku on hyvässä kunnossa, mutta juurakkoinen ja etenkin märällä kelillä varmasti liukas - hyvät kengät ovat siis aivan ehdottomat.

Perimätiedon mukaan Kultalähde on aiemmin ollut uhrilähde. Itse lähde on pari-kolme metriä syvä ja todella kirkasvetinen.

Lähdimme kiertämään lähdettä myötäpäivään. Ympäristön maasto on todella kosteaa ja soista, eikä tästä ihan kuivin lenkkarein selvinnytkään. Kiertäminen on kuitenkin ihan mahdollista, kun viitsii nähdä vaivaa etsiäkseen hyvät, turvalliset paikat lähteestä risteävien purojen ja jokien ylittämiseksi. 

Mikäli alueella liikkuu, tämä on ehdottomasti tutustumisen arvoinen paikka! Kiireellä reissuun ei kannata lähteä, sillä kaikkea alueelta löytyvää tutkiessa saattaa vierähtää tovi jos toinenkin. 

Kyllä syksyinen luonto on upea! Pari seuraavaa reissua on jo merkitty kalenteriin. Onko teillä lukijoilla vinkkejä luontokohteista läheltä Turun seutua?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti