sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Aneriojärven luontopolku

Aneriojärven laitamilla Salon Suomusjärvellä on lyhyt pitkospuilla ja osin pellonreunassa kulkeva luontopolku, joka on ollut tarkoitus käydä katsastamassa jo ties kuinka kauan. Pituudella reittiä ei tosiaan ole pilattu, mutta alueella riittää kyllä muutenkin kaunista maalaismaisemaa katseltavaksi, jos retken mielii ottaa enemmän urheilun ja liikkumisen ilon kannalta.

Tällä kertaa mukanani oli miehen sijaan äitini, joka ei myöskään ollut koskaan kävellyt reittiä loppuun asti. Parin sadan metrin päässä lähtökohdasta, 110-tien varrelta, on lintutorni, jossa varmasti moni kyläläinen on vieraillut. Tornista näkee mainiosti Aneriojärvelle, jossa linnut viihtyvät etenkin muuttoaikoihin. Järvi kuuluukin lintuvesien suojeluohjemaan.
Keli ei ollut kuvaamisen kannalta mitenkään kovin suotuisa, mutten silti malttanut olla räpsimättä. Omanlaisensa tunnelma se on näissä vähän pilvisemmälläkin otetuissa kuvissa!

En tiedä, minkä verran tätä kyseistä luontopolkua "huolletaan", mutta merkinnöissä ainakin olisi parantamisen varaa. Lähtöpaikalla puhutaan "Tietoladosta", jossa pitäisi kesäkautena olla nähtävillä käytöstä poistettuja maatalouskoneita ja -välineitä. Reitin alussa onkin sinne viitta, mutta mitään muuta viittaa emme ainakaan me huomanneet. Mikäli sellainen polulla on, pitäisi se ehkä sijoittaa hieman näkyvämpään paikkaan.

Reitti päättyy "Lintupiiloon", muinaisia menetelmiä hyväksikäyttäen rakennettuun suojaan, josta voi myös bongata järven lintuja. Myös sinne olisi suotavaa tehdä hieman helppokulkuisempi reitti. Vaikka matka pellonreunasta olikin vain muutaman hassun metrin, olisi sen mieluummin astunut muuten kuin lähes itsensä pituisen heinikon läpi. Kaikesta huolimatta näkemisen arvoinen paikka, jota voi hyvillä mielin suositella pienempienkin lasten kanssa käytäväksi! Liikunnallista arvoa tällä edestakaisin noin kilometrin mittaisella pätkällä ei toki ole, mutta onpahan ainakin pehmeä laskeutuminen luonnossa ja pitkospuilla liikkumisen maailmaan!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti