torstai 1. elokuuta 2019

Iitin helmi, Olgan farmi

135 kilometriä Helsingistä, 30 kilometriä Kouvolasta ja 45 kilometriä Lahdesta sijaitsee varsinainen Iitin helmi, ihana kotieläinpiha Olgan farmi. Tilan emäntä on monille tuttu esimerkiksi Salkkareista, blogistaan tai suosituista ruoka-aiheisista kirjoistaan. Minäkin leivon nykyään pullaa Olgan resepteihin luottaen ja myönnän kyllä, että nämä edellämainitut ovat suuri syy siihen, miksi kotimatkamme teki mutkan aivan toiseen suuntaan Valkeakoskelta Turkuun nähden.

Olen seurannut Olgan farmin kuulumisia sosiaalisessa mediassa sen perustamisesta lähtien ja lukenut eläinten edesottamuksista niin paljon, että suurin osa niistä tuntui ihan entuudestaan tutuilta! Farmin pihapiiristä löytyy muun muassa alpakoita, pupuja, hevosia ja poneja, aasi, lampaita ja vuohia sekä aivan todella hurmaava tämän kesän tammavarsa. Osan eläinten aitauksiin on lupa myös vierailijoiden omalla vastuullaan mennä, eikä ihme. Eläimet olivat järjestäin todella ystävällisiä, sosiaalisia ja kilttejä.

Me taisimme tuona torstai-iltapäivänä olla ainoat paikalla, joiden mukana ei ollut vähintään yhtä lasta. Pihapiirissä onkin mukavan näköinen leikkialue sitä kaipaaville sekä paikkoja, joissa voi nauttia omia eväitään. Paikalta löytyy tietysti myös kahvila, jonka hyllyt notkuivat herkkuja! Kuuden euron sisäänpääsyn maksoi todella mielellään - ihana tukea tällaista eläintenpitoa. Tältä kesältä farmi sulkee ovensa jo parin päivän päästä, lauantaina kolmas elokuuta, mutta laittakaa ihmeessä korvan taa ensi kesän lomasuunnitelmia silmälläpitäen!

Pihapiirin hevoset olivat kiistatta omia suosikkejani, mutta ei sovi väheksyä muitakaan eläimiä. Erityisesti paikan sydämessäni otti kaunis, valkea satuponi Carmina, joka olisi seissyt aidalla kuuntelemassa rapsutuksia varmaan vaikka koko päivän.

Missä on sun lemppari kotieläinpiha - vai kiinnostaako moiset ylipäätään?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti