maanantai 29. heinäkuuta 2019

Riippusiltojen lenkki - kappale kauneinta Suomea

Olen aika varma, että onnistuimme bongaamaan yhden Suomen kauneimmista kävelylenkeistä kesälomareissullamme Valkeakoskelle. Hieman yli kolmen kilometrin mittainen Riippusiltojen lenkki on valaistu, hyväkuntoinen sekä helposti saavutettava kohde aivan Valkeakosken keskustan tuntumassa. Emme välttämättä olisi edes hoksanneet koko reittiä, ellei se olisi kulkenut osin samaa tietä kuin matkamme kesäteatterille - reitille pääsi siis aivan leirintäalueen vierestä kulkevalta tieltä. 

Reitin varrella oli kolme riippusiltaa, joista kaikilta aukesi aivan upeat järvimaisemat. Tie kulki osin metsässä, osin aivan rannan tuntumassa ja myös hieman urbaanimmassa ympäristössä aivan keskustan tuntumassa. Kuten kuvista näkyy, oli taivas paikoin todella synkkä, mutta tiistaisen rankkasateen lisäksi emme onneksi saaneet enempää vettä niskaan.

Maisemat olivat niin kauniit, että jäimme useammassa kohtaa hetkeksi vain ihastelemaan niitä - tuollaisten näkymien ohi ei vain voi kävellä. Reitti kiersi käytännössä sen osan Apianlahtea, joka leirintäalueelta näkyi, mutta paljasti eri näkövinkkelistä toinen toistaan upeampia pikkusaaria. 

Mikäli pysähdyt Valkeakoskella tai ajat ohi ilman kiirettä, kannattaa ehdottomasti harkita tämän reitin kulkemista! Helppokulkuisena sen kiertää helposti tunnissa, joten suurta ajallista panostusta ei vaadita.

Onko sulla tiedossa upeita maisemareittejä Suomessa?





























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti