maanantai 22. heinäkuuta 2019

Ekologisia elämyksiä - Kesälomaretki ValkeakoskelleEdessä kolme viikkoa kesälomaa, ja jotain pitäisi keksiä. Ulkomaat eivät houkuttele päästösyistä (tai oikein muutenkaan), joten on selvä, että suunnitelmat suunnataan koto-Suomeen. Kohteita olisi tarjolla vaikka kuinka, mutta päädyin kriteereissä siihen, että kauniit maisemat on oltava sekä mökkimajoitus ja jotain kivaa tekemistä. 

Valkeakoski ei ollut mikään itsestäänselvyys, mutta valikoitui kuitenkin muiden vaihtoehtojen joukosta melko nopeasti suosikiksi. Suurin syy tähän oli se, että olen vanhempieni kanssa käynyt muutamana vuonna Apianniemen kesäteatterissa upeassa miljöössä ja siellä tänä vuonna esitettävä Danny-musikaali kiinnosti. Viimeinen niitti oli mökkejä vuokraava leirintäalue samaisen järven rannalla, pienen kävelymatkan päässä teatterilta.  Mökki varaukseen, teatteriliput taskuun ja loman alkua odottamaan!


Viikko sitten tiistaina, syntymäpäivänäni, suuntasimme auton keulan kohti Pirkanmaata. Perillä Apianlahti Campingissa meitä odotti sympaattinen pikkumökki aivan järven rannalla. Valitsemamme  mökki oli tosiaan pieni, pitäen sisällään vain kaksi kerrossänkyä, pöydän, radion sekä jääkaapin. En itse kaipaa parin päivän lomalta yhtään sen enempää - eihän sinne olla mökkiin menty istuskelemaan.

Varasimme teatterin heti samalle illalle, mikä oli oikea ratkaisu. Tiistai-iltana Apianlahden ympärillä pyöri melkoinen ukkosmyrsky, emmekä olisi pystyneet tekemään lähes koko iltana oikeastaan mitään muuta. Puolen kilometrin kävelymatka myrskyn keskellä teatterille oli ehkä hieman kuumottava, eivätkä läpimärät kengät varsinaisesti lämmittäneet mieltä tai jalkoja, mutta esitys oli aivan mahtava! Esityksiä on elokuun kymmenenteen päivään saakka, ja suosittelen tätä kyllä todella lämpimästi!

Keskiviikkopäivälle meillä ei ollut mitään valmiita suunnitelmia. Nopean googlailun jälkeen päädyimme aamupäivällä vierailemaan Voipaalan taidekeskuksessa sekä Rapolan linnavuorella ja illemmalla kävelemään muutaman kilometrin mittaisen Riippusiltojen lenkin - näistä ja torstain kotimatkasta kuitenkin lisää omissa postauksissaan!

Meidän pieni lomaretkemme keskittyi suurimmalti alueen luontoon, enkä Valkeakosken kaupungin palveluista osaa sanoa oikeastaan mitään. Suosittelen kuitenkin varauksetta Apianlahti Campingia jokaiselle, joka ei kaipaa lomaltaan supermodernia viiden tähden kortteeria, vaan perussiistiä leirintämajoitusta.
2 kommenttia:

 1. Kuulostaa olleen hyvä loma! Tuollainen reissu sopisi minullekin. Ihania maisemia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Reissu oli kyllä ihana ja todella akkuja lataava! Lisäksi sen ajoittaminen heti ensimmäisen lomaviikon alkuun oli todella hyvä päätös - arjestä pääsee helpoiten irti jossain muualla kuin kotona. :)

   Poista