torstai 25. heinäkuuta 2019

Voipaalan taidekeskus ja Rapolan linnavuori - upeat luontokohteet Valkeakoskella!


Sääksmäellä, kahdeksan kilometriä Valkeakosken keskustasta sijaitsee Voipaalan taidekeskus, jonka välittömässä läheisyydessä on upeilla maisemilla siunattu Rapolan linnavuori. Emme olleet tutustuneet kumpaankaan suoraan sanottuna yhtään ennen vierailuamme, joten odotuksia ei ollut suuntaan tai toiseen. Koska kohde oli kuitenkin listattuna Valkeakosken kaupungin sivuilla Nähtävyydet-osiossa, suuntasimme auton keulan Sääksmäkeä kohti. 

Olimme varanneet vierailuun reilun tunnin, joten alueen näyttelyt ja kahvilat jäivät tällä kertaa testaamatta ja keskityimme kauniiseen luontoon. Kaltaiselleni lammashullulle pihapiirin kaksi kesälammasta oli todella iloinen yllätys, ja niiden aidan luona kuluikin pieni tovi. Tyypit olivat alkuun hieman varauksellisia, mutta tulivat lopulta oikein mielellään rapsutettaviksi aidalle - ihan parasta!

Tiistaisen ukkosmyräkän ja kaatosateessa teatterille kävelyn jäljiltä kummankin lenkkarit olivat edelleen märkinä mökillä, joten olimme varustautuneet vain sandaalein. Aivan taidekeskuksen vieressä sijaitsevan linnavuoren olisi päässyt kiertämään parin kilometrin lenkillä, mutta huonosta varustuksesta johtuen valitsimme vain muutaman sadan metrin mittaisen nousun. Ja mitkä maisemat sieltä avautuikaan! Taisin siinä pariinkin otteeseen mainita, että miksi edes lähteä ulkomaille, kun järvi-Suomesta löytyy jotain tällaista. Kuvista maisema ei välity puoliksikaan niin upeana, mutta jonkinlaisen käsityksen niistä kyllä saa. Alueella olisi ollut mahdollista nähdä Suomen suurimman muinaislinnan jäänteet sekä esihistoriallisten asumusten jäännöksiä, kalmistoja ja uhrikiviä, mutta me päätimme tyytyä tähän upeaan maisemaan ja jättää paremman tutustumisen mahdollisesti toiseen kertaan ja odottamaan parempaa varustusta. 

Taidekeskuksessa olisi ollut muutama kiinnostavalta vaikuttava näyttely, mutta skippasimme tosiaan myös ne ajankäytöllisistä syistä. Nälkä alkoi kurnia siinä määrin, että mökin jääkaapissa odottavat grilliherkut veivät voiton.

Ootko sä käynyt jommassakummassa kohteessa tai onko suunnitteilla mennä?

















2 kommenttia:

  1. Ei ole tuttuja kohteita, mutta kuvasi ovat huikeita ja lampaat aina söpöjä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :)
      Kannattaa ehdottomasti piipahtaa edes pikavisiitillä, jos joskus sattuu matkan varrelle.

      Poista