maanantai 17. joulukuuta 2018

Minun jouluperinteeniKävin eilen illalla Tuomiokirkossa Kauneimmissa joululauluissa, ja kotimatkalla alkoi taivaalta tipahdella muutamia lumihiutaleita. Aamulla herätessä yllätys oli silti aika iso, kun lunta olikin ilmeisesti satanut lähes läpi yön, eikä valkoinen peite ollut vain hetken säilyvä ja sitten sohjoontuva hupi. Säätiedote lupailee ainakin jouluun asti pikkupakkasia, joten toiveita on siitäkin, että tästä saataisiin nauttia vielä aattona.

Tälläkin hetkellä näyttäisi hiljalleen hiutaileita satelevan - minun puolestani saisi tulla vaikka puoli metriä lisää. Ei haittaisi yhtään!

Kauneimmat joululaulut ovat kuuluneet jouluperinteisiini niin kauan kuin muistan. En tiedä, tulisiko koko joulu ilman niitä. Näiden perinteisten lisäksi kävin tänä vuonna myös kokeilemassa jotain uutta, nimittäin viikko sitten Kaarinan kirkossa järjestettiin Raskaammat joululaulut-tilaisuus, jossa joululauluja tulkitsi metallisovituksin AvAciA. Tilaisuuksia oli kaksi, joista osallistuimme jälkimmäiseen. Mitään ennakko-odotuksia ei oikeastaan ollut, mutta olipahan hauska ilta! Porukkaa oli paikalla melko runsaasti kaikista ikäluokista, enkä usko että kukaan olisi paikalta huonolla mielellä poistunut. 

Käytkö sinä Kauneimmissa joululauluissa, tai onko sulla jotain muuta jouluperinnettä, jota ilman koko juhlantuntu on vaarassa jäädä tavoittamatta?

4 kommenttia:

 1. Niin kaunis ja jouluinen näky: Turun tuomiokirkko ja Suomen ykköskuusi! <3

  Haluaisin käydä joululaulutapahtumissa. Lukioikäisenä lauloin itse kuorossa, joka usein esiintyi joulun aikaan kirkoissa ja konserteissa, mutta nykyään ei oikein tule käytyä missään laulamassa tai kuuntelemassa, vaikka periaatteessa tekisikin mieli. :D

  Sen sijaan joulumarkkinoilla ja muissa tapahtumissa käyminen on onneksi asettunut tosi kivasti osaksi joulun ajan perinteitäni. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kävin alakouluikäisenä nuortenkuorossa ja oon kanssa miettinyt, että tekisi mieli liittyä johonkin rentoon aikuiskuoroon :D Mun "ongelma" vaan on, että en nuoteista tajua juurikaan mitään.

   Mulla jäi joulumarkkinat KOKONAAN väliin tänä vuonna, mikä on ennenkuulumatonta. Joulukuun viikonloput olivat niin täynnä kaikkea, ettei aikaa yksinkertaisesti jäänyt. Ensi jouluna sitten senkin edestä!

   Poista
 2. Olen käynyt kauneimmissa joululauluissa satunnaisesti. Tuomiokirkko on varmasti siihen upean tunnelmallinen! Kun vielä ehdin soittaa orkesterissa, korvasi joulukonsertti yleensä kauneimmat joululaulut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuomiokirkossa on kyllä oma tunnelmansa, mutta silti minun sydämessäni ykkönen on kotikuntani pieni puukirkko. Jotenkin sen intiimimpi tunnelma luo oman kauneutensa iltaan. :)

   Poista