perjantai 7. joulukuuta 2018

Vieläkö joulumieli on tiessään? Täältä se löytyy!

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ DOCENDON KANSSA
En koe itseäni mitenkään fanaattisena jouluhulluna, mutta pidän joulun ajasta kovasti. Ainakin, jos luetaan siitä pois kaikki kiire ja stressi! Jouluvalojen asetteleminen paikoilleen on ehkä lempiasiani - nautinkin niiden tunnelmallisesta valosta yleensä marraskuusta pitkälle seuraavan vuoden puolelle. Muita joulukoristeita meillä ei juurikaan ole. Valot, edesmenneen isänäitini kynttelikkö ja hyasintit luovat joulun tunnun kotiini. 

Tähän asti olen viettänyt joka ikisen jouluaaton vanhempieni kanssa, muu seurue on vuodesta toiseen hieman vaihdellut. Tämänkin joulun saan olla töistä vapaalla ja vietän sen perinteen mukaan maalla äidin ja isän luona. Isän kanssa käymme yleensä hautausmaalla kynttiläkierroksella ja päivään kuuluu tietysti olennaisena osana hyvä ruoka, suklaa sekä vain oleminen, vailla kiirettä minnekään. Jo useana jouluna olen myös ostanut itselleni "lahjaksi" jonkin kirjan, jonka parissa kuluttaa loppuilta ennen nukkumaanmenoa. Mikäli siellä ruudun toisella puolen joulumieli huitelee vielä jossain teillä tietämättömillä, ei hätää! Ilona Pietiläisen ihana Tervetuloa jouluun-kirja tuo tähän vaivaan nopeaa helpotusta! Teoksen alaotsikko lupaa säteileviä koteja, satumaisia ideoita ja lempeitä tarinoita - niitä kaikkia kirja todella on pullollaan!

Äärettömän seesteisin ja kaunein kuvin kuvitettu kirja kertoo tarinoita erilaisista jouluista ja joulun viettoon valmistautumisesta. Lukija pääsee kurkkimaan esimerkiksi Kallionpään tilalle, jossa joulun tunnelmointi aloitetaan Jouluradio-kanavan parissa, pienen Aleksandran perheen joulupöydän sisältöön sekä metsän siimekseen, pienen punaisen talon joulunviettoon.

Upean teoksen ohjeilla leivot joulupitsaa, pyöräytät kädenkäänteessä ihanan bataattisalaatin tai loihdit suussa sulavia polkkakaramellimuffineja. Pihapiirin asukkaitakaan ei unohdeta, vaan kirjassa vinkataan esimerkiksi visuaalisesti kauniista, appelsiininpuolikkaista tehdyistä lintujen ruokintapaikoista - jos se olisi sallittua, tekisin parvekkeellemme heti muutaman! Näiden lisäksi sivuilta paljastuu niin pieniä kuin vähän suurempiakin askarteluideoita, kaikki melko helposti toteutettavissa olevia!

Tämän kirjan sivuilta joulumieli löytyy aivan varmasti. Kirjan voi halutessaan lukea vaikka yhdeltä istumalta kannesta kanteen tai selailla sieltä pidemmällä aikavälillä ideoita leipomuksiin tai askarteluihin ja virittäytyä tunnelmaan pikkuhiljaa. Jokaisen vähänkään jouluihmisen must-hankinta, joka tällä hetkellä löytyy Docendon sivuilta vieläpä alennettuun hintaan!

Mitä sun jouluperinteisiin kuuluu?


Kirja saatu postausta vastaan Docendolta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti