torstai 17. toukokuuta 2018

SUMMER BUCKET LIST 2018

Blogeissa ja vlogeissa näkee usein erilaisia Summer bucket listejä - listauksia aktiviteeteista, joita haluaa kokeilla, reissuista, joita aikoo tehdä ja ylipäätään kesäsuunnitelmista. Muiden muassa päätin tehdä itsekin samanmoisen listauksen jutuista, joita toivoisin kesääni kuuluvan!


SUMMER BUCKET LIST 2018Käy Suomen rajojen ulkopuolella

Mitään matkaa meillä ei varsinaisesti ole suunnitteilla, mutta olisihan se kiva jossain käydä. Esimerkiksi Gdansk, Tukholma ja Göteborg ovat vilahdelleet puheissa aiemmin. Mikäli joku matka päästään tekemään, tulee se luultavasti olemaan aika äkkilähtö. Saa nähdä!


Yövy Borella

Vaikka uusiin kaupunkeihin matkailu avartaakin paljon, voi irtioton kotoa ottaa myös omassa kotikaupungissa! Ehkä siksi, että koen syvää rakkautta ruotsinlaivoja kohtaan, on päähäni iskostunut ajatus siitä, että haluan yöpyä S/S Borella, josta löytyy hostelli. Olen tästä puhunut jo muutaman vuoden, olisiko tänä kesänä vihdoin aika toteuttaa aikeet?


 Koe uusi kansallispuisto

Retkeily - etenkin kesällä - on yksinkertaisesti yksi parhaista asioista, mitä tiedän. Kurjenrahkan kansallispuisto on meille jo hyvinkin tuttu, ja mieli halajaakin uusiin maisemiin sekä erilaisiin maastoihin. Kurjenrahkan lisäksi käytyjen listalta löytyy toistaiseksi vain Seitseminen ja Karkalin luonnonpuisto, joten vaihtoehtoja on lähimaastossakin riittämiin!


Käy maauimalassa 

Olen asunut Turussa yli seitsemän vuotta, enkä ole kertaakaan käynyt Samppalinnan tai Kupittaan maauimaloissa! Ylipäätään en ole auringonpalvojatyyppiä, koska palan melko herkästi. Nyt vanhemmiten olen kuitenkin oppinut jossain määrin pitämään aurinkoisistakin päivistä veden äärellä, joten voisin vihdoin olla valmis viettämään aikaa myös maauimalassa. 


Testaa uusi ravintola

Lapsuuteni ravintolaruokaa olivat lähinnä huoltoasemien lehtipihvit, joten niin sanotuissa oikeissa ravintoloissa käyminen tuntui pitkään ihan turhalta luksukselta ja vähän ahdistavaltakin - mitä sinne pitää pukea, mitä jos mä sanon jotain hölmöä, mitä jos en tykkääkään ruuasta? Sittemmin olen päässyt paremmin sisälle ravintoloiden maailmaan.

Olemme hieman jämähtäneet  käymään samoissa muutamassa ravintolassa aina, joten tänä kesänä lupaan antaa mahdollisuuden jollekin uudelle tuttavuudelle. Isot suositukset muuten Haraldille ja MorriSon'sille - taatusti lähtee nälkä ja ruoka on hyvää!Lähde roadtripille

No kuka nyt ei tykkäisi roadtripeistä? Saaristoretkestä meillä on ollut jo puhetta, mutta myös esimerkiksi Rauma ja Porvoo kiehtoisivat puutaloineen. Toisaalta olisi myös ihana lähteä käymään pitkästä aikaa Kokkolassa, joka oli kotikaupunkini hetken miltei kymmenen vuotta sitten.

Kuka ties, ehkä yhdistämmekin roadtripin, ulkomailla piipahtamisen ja uuden kansallispuiston yhteen nippuun!


Ulkoile ahkerasti kissan kanssa

Kissamme on innokas parvekehengailija, ja nyt olemme viimein päässeet kokeilemaan valjastelua myös ihan pihan puolella. Valjaat ovat tietysti ihan tosi typerät ja hissi kammottava, mutta kunhan tassut koskettavat pihanurmea, unohtuvat tällaiset pikkuseikat aika nopeasti. Pienen alkuarkailun jälkeen tyypistä on jo heti ensimmäisen kerran jälkeen kuoriutunut utelias tutkiskelija, eikä lyhyehkä talutushihna kohta riitä enää mihinkään! Yhdellä ulkoilukerralla päästiin kauempaa kurkkimaan kahta naapurin samaan aikaan ulkoilevaa kissaa sekä citykaneja, eikä hurja seikkailijamme ollut niistä oikeastaan moksiskaan. On se ihana!


Onko siellä jo listat valmiina vai menetkö kesän fiiliksen mukaan?
Löytyykö sun listalta samoja asioita, kuin multa?
Palataan näihin sitten kesän lopulla ja tehdään tsekkaus siitä, toteutuiko aikeet!

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvältä listalta! Meidän kesään kuuluu vauvaa, mutta toivottavasti siinä sivussa kaikkea muutakin. Ja toivottavasti pääsen sitten taas tauon jälkeen maauimalaan! Minä tosin käyn siellä ihan vain uimassa tai polskimassa Bonskun kanssa, en juurikaan aurinkoa palvomassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmaan itsekin lapsen kanssa maauimalassa tulisi käytyä ihan vain uimisen takia, mutta jotenkin näin kun ilmaiseksi voi pulahtaa käytännössä missä vain sallittujen rajojen puitteissa, iskee tuossa kohtaa piheys. Jos kerran maksan itseni sinne sisälle, niin pitäähän siellä nyt sitten olla koko rahan edestä! :D

      Poista