maanantai 6. marraskuuta 2017

Vinkki käsitöiden kauniiseen paketointiin!Joulu lähestyy, ja monen pikkutontun pajalla valmistuu lämpimin ajatuksin täytettyjä paketteja rakkaille aattoillan yllätyksiksi. Kun neulomusten, askartelujen ja muiden käsitöiden tekemiseen kuluttaa aikaa ja kietoo mukaan kauniita mietteitä lahjansaajasta, olisi se mukava myös paketoida nätisti, jotta ilo on vastaanottajalle maksimaalinen.

Tähän postaukseen kuvasin virkkaamani pipon, mutta tätä samaa superhelppoa vinkkiä voi soveltaa oikeastaan mihin tahansa! Jos pipon ohje kiinnostaa, niin kurkkaapa nämä kaksi postausta syyskuulta!

Virkattu pipo syksyn viimoihin ja talvipakkasille

Mutta siihen itse vinkkiin - joka jo oikeastaan onkin aloituskuvassa esiteltynä. Jonkinlainen "tuotelappu" tuo itsetehtyyn lahjaan ihan erilaisen fiiliksen! Kaikkein helpoimmillaan se voi olla ihan vaikka vain tällainen; ebayn ihmemaailmasta parilla kolikolla tilattuja kauniita tarroja liimattuna pahvilaatikon kyljestä leikattuun, rei'itettyyn läpyskään. Kääntöpuolelle voi halutessaan kirjottaa terveiset vastaanottajalle, tai esimerkiksi pesuohjeet, mikäli lahja sellaisia vaatii. Tämä läpyskä sitten vain kiinnitetään lahjaan kauniilla nauhalla, esimerkiksi juuttinarulla tai vaikkapa villalangalla. Iisiä, vai mitä!

Mikäli sinäkin olet hurahtanut pipojen virkkaamiseen, saa niistä taittelemalla ja tuotelapun lisäämällä hauskannäköisen käärön, joka ei vaadi lahjakassia tai -pussia, eli on erityisen ekologinenkin! Taita pipoon vielä toinen käänne ja rullaa "kasaan" varoen kuitenkaan venyttämättä neulosta. Jos neulos venyy rullatessa ja pipo on "paketissaan" pidempään, venähtää neulos ikävästi ja vaatii pesun palautuakseen ennen käyttöä.

 

Kiepautin pipon ympäri pariin kertaan kaksinkertaisen valkoisen villalangan ja solmin pahviläpyskän mukaan rusettiin. Paketista tulee hauskannäköinen käärö, jossa tupsu antaa lahjansaajalle osviittaa siitä, mikä avatessa paljastuu.

Onko sinulla suunnitelmissa valmistaa joululahjoja itse? Vai oletko jo kenties aloittanutkin?
Tästä muuten oiva vinkki myös lähestyvään isänpäivään - mitäpä jos virkkaisit isälle pipon? Vielä ehtii!

2 kommenttia:

 1. Onpa söpösti paketoitu! <3 Haaveilen aina, että tekisin taas pitkästä aikaa itse joululahjoja, mutta taidan taas mennä lahjattomalla tai "seikkailulahjakortti"-linjalla. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Mäkin harrastan nykyään aika paljon noita "seikkailulahjakortteja", tai elämyslahjoja niinkuin äitini sanoo. Olisi ihanaa, kun voisi tehdä kaikille lahjat ja tuliaiset sun muut viemiset itse, mutta kun ei vaan yksinkertaisesti ehdi. :/

   Poista