keskiviikko 21. kesäkuuta 2017

Kotitekoinen raparperi-mansikkamehu

Meillä kotona on ollut itsetehtyä mehua aina. Tyhjentyneet lasiset pullot on pesty ja säästetty uusiokäyttöön, säilömään lähinnä punaisista ja mustista viinimarjoista tehtyä mehua. Mehuahan voisi tehdä myös kattilassa keittämällä, mutta höyrystämällä valmistava mehumaija on äärettömän kätevä!

Olen monta kertaa nähnyt vierestä, kun äiti on tehnyt mehua, mutta nyt vasta päädyin valmistamaan ensimmäistä kertaa ihan itse. Vanhemmilta mehumaija lainaan, raparperia auton takakontti täyteen pihalla rehottavasta puskasta ja sittarin pihalta pari litraa mansikoita. Ja kyllä muuten toimii! Äiti teki muutama vuosi sitten pelkästä raparperista mehua, josta tuli kyllä todella hyvää, mutta ikävän harmaata. Tästä syystä itse valitsin joukkoon nuo mansikat, jotka värjäsivätkin mehun kauniin vaaleanpunertavaksi. 

Yhdestä maijallisesta sain vajaan viisi litraa valmista mehua, joka riittää varmasti tälle vuodelle. Raparperia jäi vielä yli, kun arvioimme tarpeen hieman väärin, joten ajattelinkin pyöräyttää juhannukseksi raparperipiirakan kotiinviemisiksi. Fun fact, minä muuten elin yli 25 vuotta tiedostamatta, että raparperia myydään myös kaupassa. Pikkukylän kaupan hevi-osastolta sitä ei ole kai ikinä löytynyt, kun vähintään tutun tutulla on sitä kuitenkin pihassaan, eikä kukaan ostaisi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti