sunnuntai 18. kesäkuuta 2017

Heipat talviturkille


Tänään on juhlittu aamusta iltaan ripille päässyttä siskontyttöä toisella paikkakunnalla ja eilen olikin mainio tilaisuus käydä heittämässä talviturkit läheiseen järveen. Merivesi on ollut vielä niin kylmää, ettei Turussa ole tehnyt pulikoimaan mieli, mutta auringon lämmittämässä järvessä ui mielellään. 

Aivan rannan tuntumassa ja majaili sankoin joukoin nuijapäitä ja matalikossa parveili pikkukaloja. Vähän syvemmällä törmäsi tämän tästä vesikirppuihin. Tässä rannassa on aikoinaan huhuttu olleen iilimatojakin, mutta itse en onneksi ole niihin koskaan törmännyt.

Mies intoutui hyppimään veteen niin laiturilta kuin hyppytornistakin kolmesta metristä. Tuo yksi kuva on ehkä hieman harhaanjohtava, se on otettu aivan laiturin rannan puoleisessa päässä, jossa veden syvyys ei tietenkään riitä hyppimiseen. Tarpeen kaukana rannasta veteen hyppiminen on tässä rannassa täysin sallittua ja turvallista.

Joko siellä on talviturkeista riisuuduttu?

2 kommenttia:

  1. Tosi kaunis toi ensimmäinen kuva! Ja mietin joo hetken aikaa tota "älä hyppää" -tekstiä. :D En ole vielä ehtinyt uimaan luonnonvesiin, mutta toivottavasti saan tänä kesänä aikaiseksi käytyä. Viime kesänä jotenkin epähuomiossa unohdin kokonaan käydä uimassa. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olin monta kesää lähes uimatta, kunnes viime kesänä iski ihan pakottava tarve. Ensimmäisellä kerralla merivesi oli niin kylmää, ettei polvia pidemmälle voinut kuvitellakaan menevänsä. Siitä viisastuneena avattiinkin uintikausi tänä vuonna juuri järvivesissä, odottakoot hyytävät merivedet vielä hetken :D

      Poista