torstai 2. kesäkuuta 2016

Reppu/pussukka kesän menoihin sekä pyykkipoikaessu

Mulla on pyörinyt kaapissa ainakin viitisen vuotta sitten Ikeasta ostettu mustavalkovihreä kangas, jolle en yksinkertaisesti ole keksinyt käyttöä. Kangas on yksinkertaisuudessaan todella kaunis ja materiaali tuollaista jämäkkää puuvillaa.

Äiti on jo jonkin aikaa vihjaillut, että uudelle pyykkipoikapussukalle olisi käyttöä näin kesäaikaan, kun pyykit saa ripustettua pääosin ulos narulle. Kaikkein kätevin tähän on vyötärölle solmittavissa oleva pyykkipoikaessu. Googlailin hieman muiden tekeleitä ja mahdollisia ohjeita, mutta lopulta päätin vain ottaa sakset ja kangaspalan käteen. Mitään varsinaista ohjetta tähän ei siis ole, vaan ihan fiilispohjalta ja vähän vanhasta mallia katsoen tämän ompelin kasaan. 

Tuossa ensimmäisessä kuvassa näkyykin hyvin kaikki työssä käytetyt materiaalit: etuosana tuo mainitsemani jämäkkä puuvilla, reunoissa äidin varastoista löytynyt kanttinauha (missä kanttinauhaa nykyään myydään??!), taustana opinnäytetyöstä ylijäänyttä pellavaa ja vyötärönauhana myös opiskeluajoilta peräisin olevaa vihreää luomupuuvillaa. Pellavan valitsin taustaksi sen vuoksi, että uskoisin sen auttavan essua säilyttämään muotonsa kauemminkin kuin vain yhden kesän. Mitään kovin venyvää kangasta en itse ainakaan tähän käyttäisi. Toivotaan, että tämä toimii käytännössä!

Keittiönpöydän ääressä ommellessa tuli sen verran kuuma, että oli pakko kaivaa ensimmäistä kertaa tänä vuonna tuuletin esiin. Pääsääntöisesti täällä on ollut ihan siedettävä lämpötila sisällä, mutta tuohon aikaan aurinko paistoi vielä melko suoraan ikkunoista sisään. 

Tuon essun lisäksi vanha taikasingeri pääsi eilenkin hommiin, kun olimme sopineet kavereiden kanssa lähtevämme Ruissaloon polkupyörälenkille. Mulla ei repun lisäksi ole oikein mitään pientä ja kevyempää selässä kulkevaa kassia, joten sellainen piti äkkiä sitten ommella. Etsinnässä on tosin pyörän tarakalle kiinnitettävä laukku, mutta siihen asti tämä tekele palvelkoon pyöräretkillä!

Kankaana on tuo sama Ikean jämäkkä puuvilla. Mitään erikoista tuossa pussukassa ei ole, ja varsin nopea se oli ommellakin. Remmeille jätin melko isot nauhakujat, koska tuohon on pakko etsiä kuitenkin joku paksumpi olkainvaihtoehto. Nuo ohuet nauhatkin ovat toki ihan ok, mutta hieman paksummat parantavat käyttömukavuutta huomattavasti - etenkin silloin jos pussukassa on muutakin kuin vesipullo ja avaimet.

Nyt kun villasukkien teko ei tunnu yhtään ajankohtaiselta tai houkuttelevalta, on tuo ompelukone kiinnostanut ihan eri tavalla. Mitähän seuraavaksi ompelisi?
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti