keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Kesäreppu, joka pysyy menossa mukana

Hetki sitten postasin repusta/pussukasta, jonka tein melko nopealla aikataululla helpottamaan pyörälenkkejä. Nyt jonkin aikaa reppua käytettyäni, totesin tarvitsevani siitä sellaisen "siistimmän version" myös ihan arkeen mukaan. Malliltaanhan tuo on aivan mahtava vähän kaikkeen, kun kädet jäävät vapaiksi. Vaikkapa festareillakin tuo on oiva laukkumalli, kun kukaan pitkäkyntinen ei niin vaan repun kantajan huomaamatta pääse käsiksi sen sisällä oleviin tavaroihin.

Värin piti olla tumma, jotta lika ei heti ensimmäisten puistoistuskelujen jälkeen näy, ja mahdollisimman paljon piti saada tehdyksi jo olemassa olevilla matskuilla. Loppuviikosta lähdimme käymään Ikeassa, josta löytyikin sitten kaikki tarvittava: tuo etuosan tumma kangas sekä tilkku sisätaskuun. Ikean kankaat ovat siitä kivoja, että ne halvoista hinnoistaan huolimatta ovat useimmiten todella jämäkkää puuvillaa, joka etenkin tällaisiin projekteihin sopii mainiosti!


Edeltävästä repusta poiketen halusin tehdä tähän vuorin, ja muutenkin hieman parannella käyttömukavuutta. Ylimmässä vaakakuvassa näkyvätkin kaikki tähän käytetyt materiaalit. Tuo tumma etuosan kangas on tosiaan Ikean uutuuksia, joka ei ainakaan vielä näy edes heidän nettisivuillaan. Sisätaskun mustavalkoinen kangas myös Ikeasta - ostin juuri tällaisia pieniä paloja vaativia ompeluksia varten niitä valmiiksi leikattuja tilkkuja. Pellava on jäänyt yli opinnäytetyöstä opiskeluajoilta ja olkainten musta sekä vuorin ruskea kangas ovat vanhoista lakanoista.

Käyttömukavuutta lisäämään ompelin tosiaan repun sisälle kaksi taskua, toisen vetoketjulla avaimille ja toisen ilman minkäänlaista kiinnitystä vaikkapa puhelimelle tai aurinkolaseille. Myös laukun etuosassa on kapea, mutta melko syvä tasku, johon avaimet on helppo sujauttaa vaikkapa kauppareissun ajaksi. Vuorikankaan olisi varmaan voinut kiinnittää jotenkin toisinkin päällikankaaseen, mutten malttanut pohtia asiaa sen enempää, vaan tikkasin sen molemmista alakulmista kiinni repun takaosan pellavaan. Ajanee asiansa näin!Koin repun olkaimet myös ajoittain hankaliksi, kun piti metsästää kahta hihnaa, joten ratkoin tämän tikkaamalla olkainhihnat yhteen niiltä osin, kuin niitä ei tarvita repun avaamiseen. Nyt reppu on mahdollista avata kyllä äärimmilleen, mutta siitä alaspäin hihnat muuttuvat yhtenäisiksi.

Kuten joku ehkä myös huomasi, mulla loppui musta ompelulanka kesken. Koska reppu tulee omaan käyttöön, en antanut asian häiritä. Tässä kyllä huomaa sen, kuinka ompelusta on ollut hieman pidempi tauko, kun tikki ei menekään ihan vaan tosta vasemmalla kädellä sinne minne haluaisi...

Nyt ei enää puutu kuin hellekelit, niin reppu pääsee varmasti moneen menoon mukaan!

2 kommenttia:

 1. Vau, sä olet todella kadehdittavan näppärä käsistäsi. Ihanan näköiset noi molemmat reput.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Oon aina tykännyt kaikenmaailman käsitöistä ja ompelemisesta. Opiskelin siitä itselleni ammatinkin (sisustustekstiiliartesaani), mutta valitettavasti alan töitä on tarjolla todella vähän. Omaksi - ja joskus vähän muidenkin - iloksi tulee kuitenkin näperreltyä kaikenlaista, niin pysyy taito yllä! :)

   Poista