sunnuntai 20. tammikuuta 2019

Tammikuiset pakkaspäivät

Tammikuu on Turussa alkanut varsin raikkaissa merkeissä kelien viimein pysyessä pakkasen puolella. Muutaman vesisateisen päivän aikana  meinasi jo pieni epätoivo iskeä - tätäkö se talvi taas on, loskaa ja kuraa joka paikassa. Vaan ei, tulihan se oikea talvi vihdoin!

On ihana huomata päivän pitenevän, enää ei valoisa aika rajoitu arkenakaan ihan pelkästään töissä oloon. Valon lisääntyminen on suoraan verrannollinen omaan vireystasooni ja viimeisen viikon-parin aikana onkin saanut kummasti paljon enemmän aikaiseksi. Viikonloput ovat oma lukunsa, kun ei ole töitä. Kelit ovat hellineet, etenkin tänään sunnuntaina. Vajaan kymmenen asteen pakkanen ja auringonpaiste suorastaan vaativat ulkoilemaan, ja suuntasinkin Ruissalon Kolkan nokkaan reiluksi tunniksi.

Saaronniemen parkkipaikalle ajaessa kävi selväksi, että ihmisiä on liikkeellä sankoin joukoin. Kolkkaan ulkoilijoita oli kuitenkin eksynyt melko maltillinen määrä. Pelloilla hiihtäviä katsellessa iski halu päästä itsekin suksille. Mikäli kelit säilyvät tällaisena - mikä olisi suotavaa - saattaapa olla että ensi viikonloppuna otan suunnaksi Impivaaran suksivuokraamon ja ladut!

Miten sä oot hyödyntänyt nämä ihanat aurinkoiset pakkaspäivät?












5 kommenttia:

  1. Oi, ihanat Ruissalon maisemat! <3 Nyt on kyllä niin mainiot ulkoiluilmat että. Vähän liian kuivaa pakkasilmaa kunnon reippailuun mulle, mutta rento linturetkeily on sopinut päiväjärjestykseen hyvin. Kävin bongaamassa koskikaran Raisiosta Hintsan padolta, missä en ollut ikinä ennen käynyt - se olikin aika kaunis paikka ja lintua oli helppo päästä havainnoimaan. Olen myös käynyt moikkaamassa muutaman kerran Pyhän Katariinan kirkolla majailevaa hiiripöllöä ja katsomassa Ruissalon puutarhan ruokintapaikalla pikkulintuja. Onhan näitä tässä. Suosittelen muuten koskikaran ja/tai hiiripöllön bongausta! Molemmat söpöjä ja helposti löydettävissä. Karoja taitaa kyllä olla näiden pakkasten myötä varmaan jo Halistenkoskellakin, joten ei tarvitse seikkailla edes Raisioon asti. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo Hintsan pato on ollut minullakin listalla, pitää kyllä suunnata sinne!
      Hiiripöllön - tai oikeastaan minkä tahansa pöllön bongaaminen luonnossa on myös ehdottomasti bucket listillä. Ylipäätään lintujen bongaaminen on alkanut kiinnostelemaan enenevissä määrin, jospa tänä vuonna saisi jotain aikaan silläkin saralla. :)

      Poista
    2. Hyvä! En tiedä, onko tämä jo tuttu, mutta viimeaikaisten lintuhavaintojen selaaminen tiira.fi:stä on tosi hyvä inspiraation lähde retkien suunnitteluun.

      Poista
  2. Todella kaunis talvi on ollut ja olen nauttinut myös paukkupakkasen tunnusta! Hiihtämään olen päässyt kerran ja aion vielä toivottavasti useasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti nämä kauniit, lumiset kelit jatkuvat vielä pitkään!

      Poista