keskiviikko 30. marraskuuta 2016

Takaisinheitto syksyiselle Aneriojärvelle

Muutto uuteen kotiin on nyt onnistuneesti suoritettu, ja on aika palata bloginkin suhteen niin sanotusti ruotuun. Vaikka varmasti tulenkin täältä uudesta asunnosta jonkinlaisen postauksen tekemään, ei sen aika ole vielä. Vasta tänään on saatu kaikki laatikot purettua, mutta monet tavarat etsivät vielä paikkaansa.

Kun valkoinen talvi ainakin Turussa antaa vielä odottaa itseään, ajattelin tähän väliin julkaista jo reilun kuukauden vanhat kuvat Aneriojärven luontopolulta kotikonnuiltani. Maisemat olivat tuolloin syksyisen kauniit, mutta valmiiksi läpikäydyt kuvat ovat jostain syystä silti jääneet kansioon pölyttymään.


Kävimme mieheni kanssa juuri ennen kuukauden takaista Lapin reissuani vanhempieni luona vaihtamassa talvirenkaat. Kotimatkalla päätimme poiketa tälle lyhyelle luontopolulle ja lintutornille, koska mies ei ollut siellä vielä koskaan päässyt käymään.

Luontopolun pitkokset eivät alkukesästäkään olleet mitenkään erityisen hyvässä kunnossa, mutta nyt askeleitaan sai kyllä katsoa vielä tarkemmin. Toivottavasti joku käy keväällä korjaamassa pitkokset turvallisiksi!Onko joku käynyt Kuhankuonolla tai muilla lähialueen pitkospuureiteillä pakkasten tultua? Jos on, niin missä kunnossa reitit ovat olleet?

2 kommenttia:

 1. Voi, Aneriojärvi on ihana! Tosi tunnelmallisia kuvia. <3

  Kurjenrahkan reiteistä tiedän vain Savojärvenkierroksen viimeaikaisen kunnon: se on ihan hyvä. Vajosuon vaelluksen pitkokset ovat käsittääkseni edelleen virallisesti "poissa käytöstä", eli niillä saa kulkea "omalla vastuulla", jos uskaltaa.

  Pomponrahkassakin tuli tosiaan käytyä heti ensilumen lähdettyä, ja siellä pitkokset ovat hyvässä kunnossa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota Savojärven kierrosta voisi kyllä käydä kokeilemassa, kunhan ei mitkään hirveät pakkaset yllätä. Meillä tosiaan talviaikaan retkeily on jäänyt aika vähälle, mutta nyt on jo kamala hinku luonnon keskelle, kun ei ole hetkeen päässyt!

   Poista