lauantai 12. maaliskuuta 2016

Pääkallolapaset naiselle

Tummanruskeasta ja rusehtavan harmaasta seiskaveikasta syntyivät Novitan peruslapasmallin mukaiset pääkallolapaset, Aiemmin, viime vuoden lopulla tein saman ohjeen mukaan ja samalla pääkallokirjoneulemallilla lapaset kokoa 'mies' ystävälleni syntymäpäivälahjaksi. Samoin kuin edellisissäkin, otin mallista lähinnä silmukkamäärät ja mallin peukalokiilan lisäyksiin, muuten mallailin työtä edetessä omaan käteen. Nyt etenkin sovittaminen oli helppoa, kun nämä jäävät ihan omaan käyttöön. Fleecevuorelliset HPK-lapaset alkavat olla jo etenkin päiväsaikaan vähän turhankin lämpimät, joten nämä pääsevät heti suoraan käyttöön.


Kuvissa värisävyt ovat hieman vääristyneet hankalan valaistuksen vuoksi, mutta eiköhän perusidea käy joka tapauksessa selväksi. Aiemmin tekemieni lapasten tapaan näihinkin olisi periaatteessa mahtunut toinenkin rivi pääkalloja, mutta kuten aiemmin mainitsin, kaipasin nyt melko kevyitä kevätlapasia, eikä käytännössä kaksinkertaisella langalla oleva kirjoneule oikein aja tätä tarvetta.

Kirjoneulekuvio ei näissä ole ehkä ihan niin tasainen, kuin haluaisin. Tämä johtunee kuitenkin siitä, että olen ensimmäisen lapasen tehnyt valmiiksi jo viime vuoden puolella, ja toinen valmistui tänään. Käsialassa on siis varmasti hieman eroa aikavälistä johtuen siihen verraten, että olisin tehnyt kummankin valmiiksi yhteen menoon. Näitä ei ole myöskään sen kummemmin höyrytetty tai muutenkaan viimeistelty - oikenevathan nuo sitten käytössä.

Pitäisiköhän ensi jouluna lahjoa sukulaisia lapasilla? Neuletöiden suhteen tahti on valitettavasti "käsivaivojen" takia hidastunut esimerkiksi vuoden takaisesta merkittävästi, mutta kunhan tarpeen ajoissa aloittaa, saa paljon aikaiseksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti