maanantai 21. syyskuuta 2015

Jos metsään haluat mennä nyt...

...löydät hyvin todennäköisesti saalista!

Mä olen asunut Turussa neljä ja puoli vuotta, enkä ennen tätä ole jostain syystä edes ajatellut, että voisin käydä marjametsällä kotikaupungissa. Tähän asti pakkasmarjat on kerätty lapsuuskylän lähistöltä tai ostettu torilta. Kuitenkin - fillari alle ja tunti polkemista, niin taivas aukeaa! Metsä täynnä mustikoita, puolukoita ja sieniäkin pikkaisen.


Ollaan nyt käyty metsässä kahdesti, ja mielellään oisin sinne vieläkin mennyt puskiin kykkimään. Meillä vaan ei tällä hetkellä ole käytettävissä kuin pakastelokero, joka alkaa olla ääriään myöten täynnä. Näistä nytkin kerätyistä on osa pakko kuskata äidin pakastimeen, että voi joskus ostaa sen hätävarapakastepitsankin kotiin.

Koska tähän metsäretkeen matkoineen päivineen menee useampi tunti, on oikeastaan paras hetki se, kun ollaan kiivetty mäen päälle hirvikärpäsiä pakoon ja kaivettu repuista termari ja eväät. Miten kaikki maistuukaan niiiin paljon paremmalta ulkoilmassa! Noissa olosuhteissa varmaan inhokitkin maistuisivat ihan luksukselta.

Kotimatkalle ollaan lähdetty molemmilla kerroilla hieman ennen auringonlaskua, kun on vielä valoisaa ja maisemat huikeat. Oon kovin koittanut tolle miehelle puhua, että vois sekin hommata ensi keväänä vähän paremman pyörän, tällä hetkellä kun matkat taittuvat hänen osaltaan kolmivaihteisella naistenpyörällä, joka nyt ei välttämättä ole enää ihan parhaimmillaan.

Mulla ainakin kyllä pääsi fillarointikärpänen puraisemaan oikein kunnolla uuden pyörän hankinnan myötä. Oon tosi huono kuitenkaan lähtemään mihinkään pidemmille reissuille yksin, ja kavereiden kanssakin on hieman hankalaa saada aikatauluja natsaamaan niin, että ois mahdollista lähteä esimerkiksi koko päivän reissulle. Jos sitten ensi vuonna!


Oletteko te käyneet marja- tai sienimetsissä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti