keskiviikko 8. huhtikuuta 2020

Makrameevillitys
Tällä hetkellä useiden käsityöharrastajien suosiossa tuntuu olevan makramee, eli käytännössä nauhojen solmiminen erilaisilla tavoilla ja eri rytmeissä. 

Seurasin tätä ilmiötä sivusta jonkin aikaa ajatellen, ettei ole minun juttuni. Siitä kuitenkin tuli äkkiä sellainen, kun etsin muutamalle uudelle kasville sopivia amppeleita, eikä sellaisia tuntunut löytyvän mistään. Seuraavana päivänä marssinkin lankakauppaan ja ostin kerän vaaleanpunaista solmeiluun sopivaa lankaa, eikä paluuta siltä tieltä ole ainakaan vielä ollut. 

Eteisen kaapin ovessa roikkuukin nyt kolme valmista amppelia. Esittelen ne hieman myöhemmin, kun saan ne kattoon asti - vallitsevasta tilanteesta johtuen niille ei vielä ole saatu porattua koukkuja kattoon, koska meillä ei itsellä ole soveltuvaa porakonetta. En tiedä onko se hyvä vai huono asia, mutta saatoin tuossa juuri toissapäivänä tehdä nettiostoksia niin, että kohta tarvitaan neljäskin amppeli...

Makrameita on tullut selattua paljon myös pinterestissä, ja löysinkin sieltä kauniin mallin, jota päätin lähteä jäjittelemään. Tästä ei tullut aivan samanlainen mitta-arviointivirheen takia, mutta aika hauska tällaisenaankin! Eilen illalla työn valmistuttua ajattelin, ettei se ainakaan omalle seinälle päädy, mutta nyt kun sitä on katsellut, alan pitää tästä jopa enemmän kuin alkuperäisestä suunnitelmastani. Sitä alkuperäistäkin on tosin vielä testattava!

Tässä mulla on lankana Suomen langan luonnonvalkoinen Moppari, malli on (puolittain) omani - solmuina kaksoistasosolmu, tasosolmu ja hernesolmu. 

Ootko sä kokeillut makrameeta tai hurahtanut nyt poikkeustilan
aikaan johonkin muuhun uuteen harrastukseen?

2 kommenttia:

  1. Hieno työ! Minä en ole vielä ehtinyt kokeilla makrameeta. Pari amppelia kyllä tarvitsisin. Jospa ehtisi perehtyä jossain vaiheessa.

    VastaaPoista
  2. Jep. 70-luvulla tehtiin amppeleita urakalla. Silloin vain ei tiedetty, että se on makrameeta :) Kotiin tein niitä ja viemisiksi sukulaisille.

    VastaaPoista